Νέα μελέτη στις ΗΠΑ καταλήγει στην χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Νέα μελέτη στις ΗΠΑ καταλήγει στην χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ο Δρ. Kenneth Warner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στον τομέα Δημόσιας Υγείας, δημοσίευσε μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία «ενθαρρύνεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως λιγότερο επιβλαβές προϊόν από το κάπνισμα».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό κύρους  American Journal of Public Health.

Η έρευνα αυτή, όπως και πολλές άλλες που καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, προτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως μια «στρατηγική» για την εξαφάνιση του καπνού.

«Η ελπίδα μας είναι λόγω της σοβαρότητας αυτής της έρευνας, να προκαλέσει την προσοχή», δηλώνει ο κύριος ερευνητής, Δρ. Kenneth Warner. Μεταξύ των άλλων επιστημόνων που συμμετείχαν ήταν ο Raymond Niaura, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ο Neal Benoqitz, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

«Στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας, τα ΜΜΕ και οι νομοθέτες εστιάζουν κυρίως στο ρίσκο που ελλοχεύει από τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους νέους, αντί να δίνουν έμφαση στην προοπτική που έχουν στο να βοηθήσουν τους καπνιστές να διακόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια. Και λόγω αυτής της στάσης, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης –περιλαμβανομένων των καπνιστών- θεωρούν το άτμισμα το ίδιο ή και πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ:

https://ajph.aphapublications.org