Οι ρυθμίσεις του νόμου για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνιστούν απομάκρυνση από την Κοινή Λογική και την Ευρωπαϊκή Πρακτική

Οι ρυθμίσεις του νόμου για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνιστούν απομάκρυνση από την Κοινή Λογική και την Ευρωπαϊκή Πρακτική
Η Πέμπτη 8/9  θα αναδειχθεί  μια μαύρη μέρα για τη δημόσια υγεία. Με την κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη ψήφιση του νόμου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η κυβέρνηση εξίσωσε το κάπνισμα με το άτμισμα.

Οι επιχειρήσεις μας που παράγουν και εμπορεύονται το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες ατμιστές εκφράζουν την απογοήτευσή τους γιατί αγνοήθηκαν  έγκυρες έρευνες που αποδεικνύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές, ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν νομοθετικά το ρόλο του στην αποτροπή του καπνίσματος, ότι η νέα νομοθεσία θέτει αυστηρές προδιαγραφές για τη κατασκευή του.

Στην  Ελλάδα χώρα με το υψηλότερο ποσοστό καπνιζόντων, που το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Δημόσια Υγεία, που ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν εφαρμόζεται, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να ασχοληθεί με το δέντρο (το άτμισμα) και να αγνοήσει το δάσος (το κάπνισμα). Αποφάσισε να αποκλείσει από τους καπνιστές το πιο αποτελεσματικό μέσο για την διακοπή του καπνίσματος (σύμφωνα με όλες τις έγκυρες έρευνες), ουσιαστικά προτείνοντας την συνέχιση του καπνίσματος αντί της αλλαγής στο άτμισμα.

Θέλουμε να τονίσουμε το ΟΧΙ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις επιφυλάξεις της Δημ. Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων αλλά και την σημαντική παρέμβαση του καθηγητή κου Κρεμαστινού που εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να περιοριστεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από ανηλίκους, αλλά αντίθετα να χρησιμοποιείται ελεύθερα από ενήλικους καπνιστές, με την οποία ο σύνδεσμός μας ταυτίζεται.

Ο νόμος αυτός σύντομα θα καταργηθεί γιατί είναι αντίθετος με την κοινή λογική, την Ευρωπαϊκή Πρακτική, την Επιστήμη αλλά και την νομιμότητα, αφού ψηφίστηκε χωρίς να τηρηθεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η οποία απαιτεί την πρότερη κοινοποίηση στα Κοινοτικά όργανα, κοινοποίηση η οποία δεν έγινε, παρά την επισήμανση από τα αρμόδια Κοινοτικά όργανα προς την Κυβέρνηση.

Αθήνα 10/9/2016