Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας: «Κάθε καπνιστής πρέπει να δοκιμάσει το άτμισμα και κάθε ατμιστής πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα»

Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας: «Κάθε καπνιστής πρέπει να δοκιμάσει το άτμισμα και κάθε ατμιστής πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα»
Ο Martin Dockrell, από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, ήταν ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Νικοτίνη της Βαρσοβίας και μίλησε στο zougla.gr. Αναλύοντας τη στρατηγική που ακολουθεί η χώρα του, εξηγεί ότι ακολουθείται ένα ευρύ φάσμα πολιτικών με στόχο τη «μεγιστοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, όπως το πώς αυτά θα αποτελέσουν τη διέξοδο από το κάπνισμα».

Σχετικά με την πιο ολοκληρωμένη έρευνα που έχει εκπονηθεί από την Υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό, αναφέρει: «Πιστεύω ότι όποιος αντιλαμβάνεται την επιστήμη με λογικό και ισορροπημένο τρόπο θα συμφωνήσει ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά πολύ ασφαλέστερο από το κάπνισμα. Πολύ λίγοι έχουν παρουσιάσει στοιχεία, κι όσοι το έχουν κάνει τείνουν να έχουν τα ίδια με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. Είναι 95%; Είναι 96%; Είναι 98%; Δεν σκοπεύουμε να είμαστε τόσο ακριβείς. Το σημαντικό είναι να ξέρει ο κόσμος πόσο πιο επικίνδυνο είναι το κάπνισμα και πόσο λιγότερο από αυτό είναι το άτμισμα», υπογραμμίζει.

Σχετικά με τους «διπλούς χρήστες», ο Martin Dockrell καταλήγει: «Η θέση μας είναι ότι κάθε καπνιστής πρέπει να δοκιμάσει το άτμισμα και κάθε ατμιστής πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιώσουμε τους καπνιστές ότι υπάρχει ένα πολύ ασφαλέστερο εναλλακτικό προϊόν. Η ιδέα να τρομάζουμε τους ανθρώπους που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα με… απωθεί»…

Δείτε τη συνέντευξη: