Νέα επιστημονική έρευνα: «Όσοι κόβουν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο πολύ δύσκολα επιστρέφουν σε αυτό»

Νέα επιστημονική έρευνα: «Όσοι κόβουν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο πολύ δύσκολα επιστρέφουν σε αυτό»
Το βλέπετε να συμβαίνει γύρω σας; Το πιστοποιεί κι η επιστήμη! Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal (διαβάστε αναλυτικά τα πορίσματα εδώ), οι καπνιστές που κατορθώνουν να κόψουν το κάπνισμα με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ελάχιστα πιθανό να επιστρέψουν στη βλαβερή τους συνήθεια!

Στην έρευνα μελετήθηκαν ατμιστές και καπνιστές, καθώς και άνθρωποι που ήταν ή είναι χρήστες και των δύο (για περίοδο δύο ετών) και το πόρισμα είναι το εξής: Το 61,1% των ατμιστών δεν γύρισε ποτέ στον καπνό, ενώ το 18,8% του συνόλου τελικά διέκοψε και τα δύο.

Στα συμπεράσματα της μελέτης διατυπώνεται η άποψη ότι η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από μόνη της μπορεί να αποτρέψει τους καπνιστές να επιστρέψουν σε αυτό.

Ο Δρ. Michael Siegel από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Τμήμα Υγείας, σημείωσε σχετικά ότι το μεγάλο κέρδος που προκύπτει από αυτή την έρευνα είναι το γεγονός ότι όπως διαφάνηκε, αν ένας καπνιστής γίνει ατμιστής, τότε έχει πολύ καλές πιθανότητες να μην επιστρέψει ποτέ στο κάπνισμα.