Το Ε.Σ.Υ. της Αγγλίας υποστηρίζει επίσημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και οι πωλήσεις του… εκτοξεύονται

Το Ε.Σ.Υ. της Αγγλίας υποστηρίζει επίσημα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και οι πωλήσεις του… εκτοξεύονται
Η πολιτική που ακολουθεί η Αγγλία προκειμένου να μειώσει δραστικά τα ποσοστά των καπνιστών, αξιοποιώντας και την πιο αποτελεσματική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, που δεν είναι άλλη από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων ατμίσματος.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής αντικαπνιστικής καμπάνιας που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο με την ονομασία Stoptober, η αύξηση των πωλήσεων στα προϊόντα ατμίσματος αγγίζει το 37%! Κι αυτό διότι,για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της καμπάνιας, προτείνεται και προωθείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως η βασική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος!

Ο διευθυντής του «Vape Club» της Αγγλίας, Dan Marchant, δήλωσε σχετικά: «Είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι οι επίσημες υγειονομικές αρχές επιτέλους υποστηρίζουν το άτμισμα ως δίοδο για τη διακοπή του καπνίσματος. Χάρη στα επιστημονικά στοιχεία επίσημων φορέων που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν μπορεί να υπάρξει πια αμφιβολία ότι το άτμισμα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος. Η επίσημη προώθηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (σ.σ. της Αγγλίας) είναι μια τεράστια εξέλιξη που θα προσφέρει πάρα πολλά στη δημόσια υγεία της χώρας»…