Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει έδαφος και στην επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει έδαφος και στην επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ
Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ μέχρι πρότινος τηρούσαν ιδιαίτερα εχθρική στάση απέναντι στο πιο πετυχημένο μέσο διακοπής του καπνίσματος, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά αρχίζουν να το αντιμετωπίζουν πιο φιλικά, ακολουθώντας και το παράδειγμα άλλων, προηγμένων υγειονομικά χωρών, όπως η Αγγλία.


Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικάνικης Κοινότητας για τον Καρκίνο, αναγνωρίζεται η μεγάλη αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος και συστήνεται μάλιστα στους γιατρούς να υποστηρίζουν τους καπνιστές που επιλέγουν αυτό το μέσο!

«Οι έρευνες δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο του συμβατικού, που ευθύνεται για τους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολλοί καπνιστές δεν προτιμούν τις συμβατικές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος του FDA (σ.σ. ο αντίστοιχος αμερικάνικος Ε.Ο.Φ.) κι αυτοί θα πρέπει να ενθαρρυνθούν ώστε να δοκιμάσουν πιο ασφαλείς εναλλακτικές, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο είναι προτιμότερο από τον καπνό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της Αμερικάνικης Κοινότητας για τον Καρκίνο αναφέρεται επίσης ότι ο οργανισμός θα μελετάει όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και θα καθορίζει τη στάση της αναλόγως, ενώ τονίζεται ότι θα πρέπει και αυτό το μέσο πρόσληψης νικοτίνης να παραμένει μακριά από τους ανήλικους.

«Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η καινοτομία σε προϊόντα που προσφέρουν νικοτίνη στους ενήλικες, με πιο ασφαλή τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.