Τρία βασικά συμπεράσματα για το άτμισμα, αυτή τη φορά από Ισπανούς επιστήμονες

Τρία βασικά συμπεράσματα για το άτμισμα, αυτή τη φορά από Ισπανούς επιστήμονες
Μια επιστημονική έρευνα, αυτή τη φορά από την Ισπανία, έρχεται να καταδείξει ακόμη μια φόρα αυτό που είναι εν πολλοίς γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, αλλά δεν ανακοινώνεται από τις επίσημες Αρχές των χωρών με σαφήνεια στην κοινωνία. Τα τρία βασικά συμπεράσματα είναι ότι το άτμισμα δεν λειτουργεί ως πυλωρός για το κάπνισμα για τους έφηβους, ότι δεν είναι το ίδιο εθιστικό με το κάπνισμα αλλά και το ότι μειώνει δραματικά τον αριθμό των καπνιστών.


Σύμφωνα με την έρευνα, το 99,6% των Ισπανών ατμιστών είναι ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας τα 38 έτη. Εξ αυτών, το 79% είναι άντρες και το 21% γυναίκες. Κατά μέσο όρο, οι νέοι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου χρησιμοποιούν υγρά αναπλήρωσης με περιεκτικότητα σε νικοτίνη 11 ml/mg και οι πιο έμπειροι χρήστες 4 mg/ml.

Όπως ανέφεραν στην έρευνα το 85,81% των ατμιστών, η μεγάλη ποικιλία γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης είναι πολύ σημαντική, προκειμένου οι καπνιστές να μεταβαίνουν στο κατά 95% λιγότερο βλαβερό μέσο από τη συνήθειά τους.

Το 90% των ατμιστών δήλωσαν ότι ξεκίνησαν το άτμισμα για να βελτιώσουν την υγεία τους και το εντυπωσιακό 92,43% δηλώνει ότι έχει ήδη παρατηρήσει σημαντική βελτίωση.

Οι ατμιστές στην Ισπανία υπολογίζονται σε 300.000.