Βρετανία: Γιατί οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου ψηφίζουν Brexit;

Βρετανία: Γιατί οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου ψηφίζουν Brexit;
Μία ακόμη ομάδα τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λεγόμενοι «Ατμιστές για τη Βρετανία (Vapers for Britain – VfB  )» μάχονται υπέρ ενός BRexit. Ο λόγος;  Στην Ε.Ε. από τις 20 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η οδηγία για τα προϊόντα καπνού (Tobacco Products Directive – TPD), που θα επηρεάσει τους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Όπως υποστηρίζουν, με την οδηγία αυτή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξοδέψουν μια περιουσία για την εκτέλεση χιλιάδων και χωρίς νόημα εντολών, αλλά και να αλλάξουν ακόμα και τα μεγέθη των μπουκαλιών γεμίσματος κάτω από τα 10ml. Η κυβέρνηση λέει ότι η συμμόρφωση του συνόλου της βιομηχανίας με αυτή την οδηγία θα κοστίσει 1,3 εκατ. λίρες.

«Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε στην Βουλή των Κοινοτήτων τον Δεκέμβριο ότι το άτμισμα έχει οδηγήσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο να σταματήσουν το κάπνισμα. Ωστόσο, παρά το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα για τη δημόσια υγεία, οδεύουμε προς την οδηγία TPD που είναι μία καταστροφή», γράφουν στη σελίδα τους οι συγκεκριμένοι οπαδοί του BRexit.

Ακόμη, βασιζόμενοι, σε σχετική έρευνα εκτιμούν ότι, εάν αυτή η οδηγία εφαρμοστεί πλήρως, πάνω από το ήμισυ των καταστημάτων με προϊόντα ατμίσματος θα κλείσουν, το 56% των γεύσεων θα πάψουν να είναι πλέον διαθέσιμες και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% των σε κυκλοφορία ηλεκτρονικών συσκευών θα πρέπει να αποσυρθούν.

Υπενθυμίζεται πως οι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για την παραμονή της χώρας τους στην Ε.Ε. για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Θα νικήσουν ή όχι οι «Vapers for Britain»;