Επανάσταση στο Κάπνισμα: Η Ιστορική Πορεία του Ploom

Επανάσταση στο Κάπνισμα: Η Ιστορική Πορεία του Ploom

Το Ploom είναι το πιο τεχνολογικά αναπτυγμένο προϊόν θερμαινόμενου καπνού, το οποίο, πρωτοποριακά και εργονομικά σχεδιασμένο, αξιοποιεί κατάλληλα την τεχνολογία του HeatFlow , προσφέροντας απαράμιλλη γεύση καπνού, με ελάχιστα υπολείμματα, αφού δεν υπάρχει καύση. Κι αφού δεν υπάρχει καύση, δεν υπάρχουν και δυσάρεστες μυρωδιές, στα ρούχα ή το σώμα των καταναλωτών.

Η καινοτόμα αυτή συσκευή προσφέρει την απόλυτη εμπειρία καπνίσματος ακόμα και για τον πιο απαιτητικό χρήστη, αφού λειτουργεί με ειδικές ράβδους (sticks) που περιέχουν φύλλα καπνού υψηλότατης ποιότητας, αφού γίνεται χρήση μόνο του γευστικού τμήματος του φύλλου, καθώς και ενός ελάσματος καπνού για τη μάξιμουμ απόλαυση. Οι καπνικές καλλιέργειες στις οποίες παράγεται η πρώτη ύλη για τις ράβδους, ξεπερνούν τα στάνταρ των πιο ποιοτικών ελέγχων.

Το ploom είναι έτοιμο για χρήση μόλις στα 25 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το ανοίξουμε, ενώ η μπαταρία του διαρκεί όσο ένα πακέτο με 20 ράβδους. Έτσι, εύκολα, γρήγορα και με διάρκεια, μπορείτε να απολαμβάνεται τον πιο ποιοτικό καπνό, χωρίς κατάλοιπα, χωρίς μυρωδιές και λαμβάνοντας κατά 95% λιγότερη ποσότητα από πολλές βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο συμβατικό κάπνισμα.

Πρόκειται λοιπόν για μια νέα εμπειρία, μοντέρνα, καινοτόμα, απολαυστική και εύκολη, και πιθανότατα κατά πολύ λιγότερο βλαβερή! Διατίθεται στην Ιαπωνία από το 2021 και πλέον κατακτά και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Αρχή του Ploom: Η Ιδέα και η Δημιουργία

Το Ploom μπορεί να γίνεται τώρα ευρέως γνωστό, ωστόσο ως ιδέα και υλοποίηση υφίσταται εδώ και περίπου μια 20ετία! Ήταν τότε, που κάποιοι οραματιστές στην Καλιφόρνια σκέφτηκαν το πώς θα προσφέρουν μια εναλλακτική και λιγότερο βλαβερή λύση στους καπνιστές, παράλληλα με μια πιο πλούσια γευστικά εμπειρία.

Η start-up που ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο το 2000 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου Ploom το 2011, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία, το 2013.

Η Εξέλιξη του Ploom: Από την Αρχή έως Σήμερα

Τη δεκαετία που ακολούθησε και χάρη στις καινοτομίες που αναπτύχθηκαν, δημιουργήθηκε το Ploom S το 2019 και στη συνέχεια η πιο εξελιγμένη συσκευή μέχρι τώρα, το Ploom X Advanced, το 2021.

Οι αρχικές σκέψεις και το όραμα των πρώτων δημιουργών του Ploom δικαιώθηκαν. Είχαν θέσει ήδη τις βάσεις για τη συσκευή του θερμαινόμενου τσιγάρου, ένα προϊόν δηλαδή που σήμερα είναι πολύ πιο ελκυστικό, μοντέρνο και λιγότερο βλαβερό για τους καπνιστές, και προέκυψε χάρη στην επιστημονική έρευνα και την καινοτομία, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των καταναλωτών.

Το Ploom X Advanced, το οποίο πλέον αποτελεί τον «σταθμό» στην αγορά των θερμαινόμενων τσιγάρων, χάρη στην τεχνολογία HeatFlow που αξιοποιεί αλλά και τον εργονομικό σχεδιασμό του, θέτοντας έτσι τον πήχη ακόμα πιο ψηλά… Η τεχνολογία αυτή επιτυγχάνει τη δραστική βελτίωση της εμπειρία χρήσης του, προσφέροντας απαράμιλλη και πλούσια γεύση, για πέντε περίπου λεπτά και όσο διαρκεί η θέρμανση της ράβδου καπνού.

Στις 23 Οκτωβρίου 2023, σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία υπουργών, του Ιάπωνα πρέσβη και πλήθους στελεχών της αγοράς αυτής, η JTI έκανε το μεγάλο λανσάρισμα και στη χώρα μας, μια από τις πρώτες όπου παρουσιάζεται και διατίθεται το Ploom X Advanced.

Η Σημασία του Ploom στην Αγορά Καπνού

Τα εναλλακτικά του συμβατικού τσιγάρου προϊόντα, όπως είναι τα θερμαινόμενα τσιγάρα, προσφέρουν νέες, μοντέρνες λύσεις στους καταναλωτές, αποφεύγοντας μια σειρά από τα αρνητικά του παραδοσιακού καπνίσματος. Ήδη, και ενώ τα προϊόντα αυτά διατίθενται μόλις για λίγα χρόνια, έχουν αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στις αγορές και συνεισφέρουν στην αύξηση των ποσοστών των παραδοσιακών καπνιστών που διακόπτουν οριστικά τη συνήθειά τους.

Άοσμες, χωρίς να αφήνουν ενοχλητικά υπολείμματα, λιγότερο βλαβερές αλλά και φθηνότερες στη χρήση σε σχέση με το παραδοσιακό κάπνισμα, οι συσκευές αυτές αποτελούν πια το παρόν και το μέλλον στην αγορά του καπνού, με το Ploom να φιλοδοξεί να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» των επιλογών που προσφέρονται, χάρη στην καινοτομία και την εργονομία που το χαρακτηρίζει.

Μελλοντικές Προοπτικές για το Ploom

Η JTI φιλοδοξεί να καταστήσει το Ploom ως το κυρίαρχο, εναλλακτικό του καπνίσματος, προϊόν και κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει: Έχοντας επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια αγορά που διαρκώς αναπτύσσεται -αυτή των προϊόντων θερμαινόμενων τσιγάρων- και διαρκώς επεκτείνεται σε νέες αγορές, και πρόσφατα και στην ελληνική.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή η αγορά του θερμαινόμενου καπνού ανέρχεται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο τζίρος θα αυξηθεί ραγδαία, καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτά τα προϊόντα, για μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν έναντι του καπνίσματος. Το Ploom αναμένεται να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αυτής της αγοράς, δηλαδή τουλάχιστον το 15% μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο συνδυασμός της πιο εξελιγμένης διαθέσιμης τεχνολογίας, του εργονομικού και πάντα πελατοκεντρικού σχεδιασμού και της απολαυστικής γεύσης, αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία του Ploom, που ήδη διαπιστώνεται από τη γρήγορη ανάπτυξη και τις πωλήσεις στις αγορές στις οποίες ήδη διατίθεται.

Συμπεράσματα

Σταδιακά, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια εντελώς νέα εποχή στον τρόπου που είχαν συνηθίσει οι καταναλωτές να καπνίζουν, μιας και τα προϊόντα θερμαινόμενου τσιγάρου όχι απλά δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με τα συμβατικά, αλλά είναι λιγότερο βλαβερά, πιο φθηνά, πιο μοντέρνα και… αποφεύγουν τα μειονεκτήματα όπως οι στάχτες και οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Για αυτό αν σε λίγα χρόνια σταματήσουμε να βλέπουμε παραδοσιακούς καπνιστές γύρω μας αλλά… ανθρώπους με τις πιο κομψές συσκευές να τους προσφέρουν τη μάξιμουμ απόλαυση, χωρίς οσμές και στάχτες, σίγουρα δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε…

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι το Ploom X Advanced αδιάβροχο;

Το Ploom X Advanced είναι μια ηλεκτρονική συσκευή και σε περίπτωση που βραχεί, θα πρέπει να διακόψουμε αμέσως τη χρήση της.

Πως μυρίζει το Ploom X Advanced;

Ότι ξέρετε από τα παραδοσιακά τσιγάρα, ξεχάστε το… Το Ploom αναδύει ένα ευχάριστο άρωμα, για εσάς αλλά και τους γύρω σας, το οποίο εξαρτάται από τις ράβδους (sticks) τα οποία επιλέγετε.

Μπορώ να πάρω το Ploom X Advanced σε αεροπλάνο;

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς πτήσεων, απαγορεύεται να μεταφέρετε τη συσκευή θερμαινόμενου τσιγάρου στην καμπίνα του αεροπλάνου, αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες το επιτρέπουν. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η χρήση της συσκευής μέσα στο αεροπλάνο.

Πως μπορώ να ανακυκλώσω τα προϊόντα Ploom;

Η συσκευή μπορεί να ανακυκλωθεί, αναλόγως της νομοθεσίας της κάθε χώρας και των ειδικών κάδων που διατίθενται για την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών. Ειδικά τα Camel Sticks, επειδή μετά τη χρήση τους είναι ζεστά, συστήνεται να τοποθετούνται σε δοχείο απόρριψης των ράβδων και όταν κρυώσουν μπορούν να απορριφθούν κανονικά στα σκουπίδια.