Τι είναι οι Θερμαινόμενες Ράβδοι Καπνού;

Τι είναι οι Θερμαινόμενες Ράβδοι Καπνού;

Οι θερμαινόμενες ράβδοι καπνού είναι το προϊόν που υπόσχεται να κάνει τους καπνιστές να… ξεχάσουν τον καπνό! Τουλάχιστον, όπως τον γνώριζαν μέχρι τώρα…

Πρόκειται για τα μικρά sticks που τοποθετούνται στα θερμαινόμενα τσιγάρα τα οποία στη συνέχεια θερμαίνονται, ο χρήστης εισπνέει και έτσι δημιουργείται μια εμπειρία που προσομοιάζει με το κάπνισμα, με μία όμως βασική διαφορά, αυτή που ήδη καταλάβατε: Εδώ ο καπνός θερμαίνεται και δεν καίγεται, όπερ σημαίνει ότι ο χρήστης γλιτώνει από τον οργανισμό του την πίσσα και χιλιάδες άλλες τοξικές ουσίες, που παράγονται από τον καπνό και καταλήγουν στον οργανισμό μας!

Οι ράβδοι καπνού μοιάζουν με φίλτρα σε μέγεθος και σχήμα, ενώ μέσα περιέχουν μικρή ποσότητα καπνού, που περιβάλλεται από χαρτί. Έπειτα από τη χρήση τους, δηλαδή τη θέρμανσή τους για περίπου πέντε λεπτά, τελειώνει η διάρκεια τους και ο χρήστης τα απορρίπτει.

Οι ράβδοι καπνού διατίθενται σε διάφορες γεύσεις, αναλόγως του θερμαινόμενου τσιγάρου που υποστηρίζουν και πωλούνται σε πακέτα των 20 τεμαχίων συνήθως, όπως ακριβώς και τα πακέτα τσιγάρου. Περιέχουν νικοτίνη, ώστε η εμπειρία να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το συμβατικό κάπνισμα.

Πώς Λειτουργούν οι Θερμαινόμενες Ράβδοι Καπνού

Το θερμαινόμενο τσιγάρο, με το πάτημα ενός κουμπιού, θερμαίνει τη ράβδο καπνού και έπειτα από ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο χρήστης είναι έτοιμος για την πρώτη ρουφηξιά. Για να καταλάβετε τη διαφορά με την καύση του καπνού, πρέπει να ξέρετε ότι η θέρμανση παράγει περίπου τη μισή θερμοκρασία από τους 600 °C που παράγονται όταν ανάβουμε ένα παραδοσιακό τσιγάρο.

Η διαφορά είναι μεγάλη, όχι τόσο στη γεύση, όσο στις ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό μας. Με τη θέρμανση του καπνού αποφεύγονται χιλιάδες τοξικές ουσίες που παράγονται κατά την καύση, όπως και η πίσσα.

Αυτό που παράγεται επίσης, είναι αερόλυμα καπνού κι όχι ο γνωστός μας καπνός, το οποίο διαλύεται σχεδόν αμέσως και μυρίζει πολύ λιγότερο. Ως εκ τούτου, ξεχάστε τις έντονα δυσάρεστες μυρωδιές στα ρούχα σας και για τους… γύρω σας, ενώ μάλιστα δεν λεκιάζουν και τα δόντια.

Η θέρμανση της κάθε ράβδου διαρκεί περίπου 5 λεπτά, όσος χρόνος δηλαδή απαιτείται κατά μέσο όρο για το κάπνισμα ενός τσιγάρου, ή αλλιώς, περίπου 15 ρουφηξιές, αναλόγως και της έντασης. Έπειτα, θα πρέπει να απορρίπτετε τη ράβδο, αφού ο καπνός ήδη έχει θερμανθεί, και να την αντικαταστήσετε με την επόμενη.

Ράβδοι Καπνού Glo NEO

Το Glo είναι μια από τις καλύτερες συσκευές θερμαινόμενου τσιγάρου και φυσικά δεν έγινε καμία έκπτωση στο συμπληρωματικό αγαθό του, τις ράβδους καπνού, οι οποίες για αυτή τη συσκευή ονομάζονται Neo Sticks.

Τα neo Sticks glo περιέχουν premium καπνό, γλυκερίνη και αρωματικές ύλες που προσδίδουν τη γεύση, καθώς και νικοτίνη. Θερμαίνονται στους 250 °C.

Οι γεύσεις που διατίθενται υπόσχονται να ικανοποιήσουν τους… πάντες και να σας κάνουν να ξεχάσετε το συμβατικό τσιγάρο. Υπάρχουν 3 σειρές sticks για το Glo:

Neo Sticks: Golden Tobacco, Classic Tobacco, Terracotta Tobacco, Green, Arctic και Violet.

Lucky Strike Tobacco: Rich Tobacco, Balanced Tobacco και Gold Tobacco σε φανταστική τιμή!

Veo Sticks: Περιέχουν φύλλα τσαγιού αντί φύλλων καπνού και διατίθενται σε τρείς υπέροχες γεύσεις (Green Click, Arctic Click και Scarlet Click).

Ράβδοι Καπνού Ploom Camel

Το Ploom είναι κατά πολλούς η πιο μοντέρνα και καινοτόμα συσκευή θερμαινόμενου τσιγάρου, χάρη στις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, ώστε να θερμαίνει τον καπνό – τη ράβδο σας δηλαδή- με τον κατάλληλο τρόπο, για να μεγιστοποιείται η απόλαυση.

Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία Heatflow, η οποία εξασφαλίζει ότι ολόκληρη η ράβδος θερμαίνεται ομοιόμορφα, για όσο χρόνο διαρκεί η χρήση της!

Οι ράβδοι, δε, περιέχουν καπνό από τα καλύτερα χαρμάνια, σε ειδικά μίγματα που ονομάζονται Activeblend και εξασφαλίζουν την απαράμιλλη γεύση! Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι οι συγκεκριμένες ράβδοι που παρασκευάζονται ειδικά για το Ploom, ακολουθούν όλα τα πρότυπα ποιότητας και σωστής επεξεργασίας. Οι συμβεβλημένοι καλλιεργητές, που βρίσκονται σε περίπου 30 χώρες του κόσμου, ενώ τα φυτά του καπνού καλλιεργούνται είτε σε θερμοκήπια είτε σε εκτάσεις, για 60 ημέρες πριν από τη φύτευση.

Για όσους προτιμούν την αυθεντική γεύση καπνού αλλά μια νέα, πολύ πιο πλούσια εμπειρία, υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές:

Teal: απαλή και σύνθετη γεύση καπνού, με έντονες λεπτές νότες που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση στο στόμα.

Burgundy: πλούσιο και αρωματικό για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία καπνού με γλυκές νότες.

Tan: πλούσια, έντονη και γλυκιά γεύση καπνού με εξίσου γλυκιά επίγευση.

Gold: ήπιο και γλυκό, με μία υπέροχη ισορροπία γεύσης και σύνθετων αποχρώσεων.

Silver: Μαλακό και αρμονικό σε γεύση, με γλυκό καπνό και λεπτούς αρωματικούς καβουρδισμένους υποτόνους.

Αquamarine: Ήπια και σύνθετη γεύση καπνού, με λαμπερές και ξινές νότες.

Τεχνολογική Πρόοδος στα Προϊόντα Καπνού

Γιατί δεν είχαμε θερμαινόμενα τσιγάρα… νωρίτερα, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Μα δεν υπήρχε η κατάλληλη τεχνολογία, είναι η απάντηση, αυτή δηλαδή που να εξασφαλίζει τη θέρμανση του καπνού, σε μια μικρή συσκευή χειρός, επιτυγχάνοντας έτσι την προσφορά μιας εξαιρετικής, πολύ λιγότερο βλαβερής, επιλογής για τους καπνιστές, που θέλουν να διατηρήσουν την απόλαυση της συνήθειας τους, αλλά και να την εξελίξουν, με νέες γεύσεις και δυνατότητες!

Ειδικά με το Heatflow, φαίνεται ότι οι εταιρείες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, επιδιώκοντας διαρκώς τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης για τους χρήστες, καθιστώντας αυτές τις μικρές συσκευές, σε… «υπολογιστές» για την καλύτερη δυνατή θέρμανση της ράβδου!

Σύντομα αναμένουμε να έχουμε κι άλλες καινοτομίες, πάντα προς όφελος του χρήστη, καθώς τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των μεγάλων εταιρειών, επιδιώκουν να βελτιώνουν διαρκώς τα προϊόντα τους, τόσο τις συσκευές, όσο και τις ράβδους!

Συμπεράσματα

Από τη στιγμή που επιλέξατε να γίνετε από καπνιστής… θερμικός καπνιστής, ήδη έχετε επιτύχει ένα σημαντικό βήμα μείωσης της βλάβης της υγείας σας, και να προσφέρετε στον εαυτό σας μια απολαυστική, νέα εμπειρία, με τις γεύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στον ουρανίσκο σας!

Glo ή Ploom; Μόνο η δοκιμή θα σας πείσει για την τελική επιλογή!