7 tips για να μην καίγεται η αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου

7 tips για να μην καίγεται η αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου
Tips και Συμβουλές
Έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσετε να ατμίσετε με καμένη αντίσταση; Για να μη σας τύχει… και για να μην αλλάζετε τις αντιστάσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας σαν τα πουκάμισα διαβάστε παρακάτω μερικά δοκιμασμένα tips!

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει κάτι χειρότερo από την αίσθηση καμένου στο στόμα κατά τη διάρκεια του ατμίσματος. Αυτή η εμπειρία, είδικα για έναν νέο ατμιστή μπορεί να είναι και τραυματική. Η δυσάρεστη επίγευση και το γδάρσιμο στο λαιμό αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα με αποτέλεσμα οι ατμιστές να γυρνούν πίσω στο συμβατικό τσιγάρο.

Γιατί όμως να αφήσετε κάτι τόσο απλό, όπως η ορθή χρήση της αντίστασης ηλεκτρονικού τσιγάρου, να σταθεί εμπόδιο στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας; Παρακάτω θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να το αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ατμίσματος κάνοντας παράλληλα και ακόμα περισσότερη οικονομία.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει καεί η αντίσταση;


Δυστυχώς, η δυσάρεστη γεύση καμένου κατά το άτμισμα δεν πρόκειται να σας περάσει απαρατήρητη. Άλλο ένα σημάδι μιας φθαρμένης αντίστασης είναι η μείωση της απόδοσής της.

Γιατί καίγεται η αντίσταση του ατμοποιητή;


Αν θέλετε να αποφύγετε τις καμένες αντιστάσεις τότε είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πώς λειτουργούν. Όταν πατάτε το κουμπί για να ατμίσετε παράγεται ηλεκτρισμός ο οποίος θερμαίνει την αντίσταση. Με αυτόν τον τρόπο ζεσταίνεται το υγρό αναπλήρωσης, το οποίο έχει απορροφηθεί από το φυτίλι και έτσι το υγρό μετατρέπεται σε ατμός.  Επίσης, το υγρό αναπλήρωσης που περιέχει το tank προστατεύει το φυτίλι από τις υψηλές θερμοκρασίες και άρα δεν καίγεται.

Όταν λοιπόν το tank αδειάσει και εσείς προσπαθήσετε να ατμίσετε, τότε η αντίσταση θα ζεσταθεί αλλά λόγω έλλειψης υγρού θα κάψει το υπολειπόμενο υγρό που βρίσκεται στο φυτίλι με αποτέλεσμα να έχετε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Τώρα που μάθατε τα βασικά δείτε παρακάτω 7 αποτελεσματικά tips για να μην καίγεται η αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας:

Tip 1: Προετοιμάστε την αντίσταση πριν το άτμισμα.

Μέσα στο κουτί του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας συνήθως περιλαμβάνονται και οι οδηγίες για την προετοιμασία της αντίστασης (priming).

Όταν λοιπόν θέλετε να τοποθετήσετε μια νέα αντίσταση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το στεγνό φυτίλι έχει εμποτιστεί με υγρό αναπλήρωσης. Βρείτε το άνοιγμα της αντίστασης στο επάνω μέρος και ρίξτε 5 σταγόνες από το υγρό που χρησιμοποιείτε. Έπειτα γεμίστε το υπόλοιπο tank με υγρό, συναρμολογήστε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας και περιμένετε 3- 5 λεπτά πριν από το πρώτο άτμισμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε δώσει τον απαραίτητο χρόνο στο φυτίλι που περιέχει η αντίσταση να εμποτιστεί με υγρό και άρα δεν θα καεί όταν ανάψετε τη συσκευή σας.

Tip 2: Μην ατμίζετε μανιωδώς!

Πολλές φορές, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να ρουφά συνεχώς , χωρίς σταματημό, παράγοντας μεγάλα σύννεφα ατμού. Αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για την αντίσταση του ατμοποιητή σας. Υπό κανονικές συνθήκες, ο χρόνος ανάμεσα σε κάθε τζούρα δίνει τη δυνατότητα στην αντίσταση να εμποτιστεί με υγρό αναπλήρωσης και να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Αν παρατηρήσετε αλλοίωση της γεύσης του υγρού αναπλήρωσης, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να ατμίζετε καθώς δεν υπάρχει αρκετό υγρό στο tank του ατμοποιητή.

Tip 3: Μειώστε τη ρύθμιση της ισχύος.


Όταν ατμίζετε σε υψηλά watt καταναλώνετε περισσότερο υγρό με κάθε τζούρα. Επειδή ατμίζετε μεγάλη ποσότητα υγρού αναπλήρωσης σε μικρότερο χρονικό διάστημα, καμιά φορά η αντίσταση δυσκολεύετε να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα να καίγεται. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά μειώστε τη ρύθμιση ισχύος του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας και συνεχίστε το άτμισμα.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει οι περισσότερες αντιστάσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου αναγράφουν τη μέγιστη και την ελάχιστη τιμή ισχύος στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις τιμές τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Tip 4: Μην αφήνετε το tank να αδειάσει.

Ακόμα και ένα μισογεμάτο tank μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίσταση, καθώς σε ορισμένες αντιστάσεις το φυτίλι είναι αρκετά ψηλά. Γι’ αυτό μην περιμένετε να πέσει κατά πολύ η στάθμη του tank πριν το γεμίσετε. Μπορείτε επίσης να στριφογυρνάτε λίγο το tank έτσι ώστε το υγρό που έχει απομείνει να εμποτίζει το φυτίλι.

Tip 5: Χρησιμοποιήστε ένα υγρό αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα PG.

Η προπυλενογλυκόλη (PG) είναι πιο λεπτόρρευστη σε σχέση με τη φυτική γλυκερίνη (VG) και άρα είναι πιο εύκολο να εμποτίσει το φυτίλι σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Επίσης η κολλώδης υφή των υγρών αναπλήρωσης με high VG μπορεί να καταστρέψουν την αντίστασή σας. Επιλέξτε ένα υγρό αναπλήρωσης με ίση περιεκτικότητα VG και PG προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Tip 6: Αποφύγετε τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκαντικές ουσίες.

Όπως είναι φυσικό, οι γλυκαντικές ουσίες όταν ζεσταίνονται καραμελώνουν, αυτό είναι άλλωστε και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κάνει τα συγκεκριμένα υγρά αναπλήρωσης τόσο ακαταμάχητα. Εάν όμως θέλετε να διατηρήσετε την αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα υγρά αναπλήρωσης με γλυκές γεύσεις ή γεύσεις καφέ αλλά και όσα έχουν πιο σκούρο χρώμα.

Tip 7: Εκμεταλλευθείτε τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας βοηθά στο ομοιόμορφο κάψιμο του φυτιλιού που περιέχει η αντίσταση γιατί σας επιτρέπει να θέσετε τη μέγιστη θερμοκρασία για την αντίσταση που χρησιμοποιείτε. Όταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας αγγίξει τη θερμοκρασία που έχετε ορίσει τότε σταματά να παράγει ενέργεια και άρα σταματά να θερμαίνεται.

Η αλήθεια είναι ότι η πιο αποτελεσματική λύση για τις καμένες αντιστάσεις είναι ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με ρύθμιση “temperature control” (TC) κι αυτό γιατί όταν για παράδειγμα προσπαθείτε να ατμίσετε χωρίς υγρό η συσκευή σας σταματά. Αυτή η συσκευή σε συνδυασμό με έναν ατμοποιητή συμβατό με αντιστάσεις από νικέλιο, τιτάνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί πραγματικά να δώσει λύση στο πρόβλημά σας.

Ακολουθώντας αυτά τα tips θα είστε σε θέση όχι μόνο να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ατμίσματος, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα. Μήπως η αντίσταση του ατμοποιητή σας χρειάζεται αλλαγή; Αποκτήστε σήμερα μια νέα αντίσταση ατμοποιητή και εφαρμόστε τα παραπάνω tips για ακόμα πιο απολαυστικό άτμισμα και μεγαλύτερη οικονομία.