Πολύ καλά νέα: Όσοι κόβουν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παίρνουν κιλά!

Πολύ καλά νέα: Όσοι κόβουν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παίρνουν κιλά!
Tips και Συμβουλές
Πολλοί καπνιστές που κόβουν το κάπνισμα παίρνουν βάρος, καθώς η νικοτίνη υπονομεύει την όρεξη, και έτσι όταν σταματήσει η πρόσληψη της νικοτίνης η όρεξη ανοίγει. Τι συμβαίνει όμως όταν για την διακοπή του καπνίσματος χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό τσιγάρο; Μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι :


“Οι καπνιστές που διακόπτουν ή μειώνουν το τσιγάρο με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι λιγότερο ευάλωτοι στην πρόσληψη βάρους, από όσους κόβουν το κάπνισμα με άλλα μέσα“. Έτσι διαπίστωσε η νέα έρευνα -η πρώτη στο είδος της – που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» (διαβάστε την στο πρωτότυπο κείμενο εδώ http://www.nature.com/articles/srep18763).

Η συγκεκριμένη έρευνα μελέτησε τις αλλαγές στο σώμα ανθρώπων που διέκοψαν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε χρονική διάρκεια ενός έτους, και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες μεταβολές στο βάρος τους.

Εξετάστηκαν άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με όλα τα επίπεδα νικοτίνης, από το ψηλότερο μέχρι το μηδενικό.  Μέχρι σήμερα, το 80% των καπνιστών που κόβει το κάπνισμα με άλλες μεθόδους, λαμβάνει βάρος.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναδεικνύουν το παραπάνω γεγονός, προκειμένου να τονίσουν ότι η διακοπή του καπνίσματος χωρίς την πρόσληψη βάρους στη συνέχεια είναι πολύ σημαντική για την υγεία, αφού δεν επιφέρει τους επακόλουθους κινδύνους, όπως είναι οι καρδιακές διαταραχές, ο καρκίνος και ο διαβήτης.