Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Tips και Συμβουλές
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή, η οποία μιμείται τη διαδικασία του καπνίσματος βοηθώντας έτσι τους πρώην καπνιστές να ξεφύγουν από αυτήν την κακή συνήθεια που ονομάζεται κάπνισμα.


Μαθαίνοντας περισσότερα γύρω από το «άτμισμα» (έτσι ονομάζεται η διαδικασία της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου) θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με τις χημικές, καρκινογόνες ουσίες της καύσης του τσιγάρου, αλλά σας προσφέρει την ίδια απόλαυση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το πρώτο βήμα για να έρθετε πιο κοντά στην όλη διαδικασία είναι να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο ώστε να σας παρέχει μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία από το κάπνισμα.

Από τι αποτελείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούνται από έναν ατμοποιητή, μια μπαταρία, μια δεξαμενή για το υγρό, έναν αισθητήρα ή κουμπί ON/OFF, ενώ κάποια διαθέτουν και ένα φως LED. Όλα αυτά τα εξαρτήματα συντελούν στο να δώσουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μια μορφή παρόμοια με αυτή του παραδοσιακού τσιγάρου και να χαρίσουν μια παρόμοια εμπειρία στο χρήστη.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου, με διαφορετικές δυνατότητες μεταξύ τους. Κάποια προσφέρουν μεγαλύτερη δύναμη, άλλα προσφέρουν δυνατότητες εξατομίκευσης στον χρήστη και άλλα όχι. Μάθετε περισσότερα για τα είδη των e-cigarettes και για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Η επιτυχία του ηλεκτρονικού τσιγάρου βασίζεται στο ότι δεν λειτουργεί μέσω καύσης, αλλά μέσω ατμοποίησης. Δηλαδή, η μπαταρία τροφοδοτεί τη συσκευή έτσι ώστε ο ατμοποιητής να θερμάνει το υγρό αναπλήρωσης που βρίσκεται στην δεξαμενή, και να δημιουργηθεί ο ατμός, τον οποίο εισπνέει (ρουφάει) και εκπνέει ο «ατμιστής». Ο αισθητήρας ή το κουμπί ON/OFF βοηθούν στην ενεργοποίηση της συσκευής.

Ο ατμός που παράγεται δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό του τσιγάρου! Λόγω σύστασης, ο ατμός διαλύεται σχεδόν αμέσως στην ατμόσφαιρα και είναι, συνήθως, άοσμος. Για αυτό και το «άτμισμα» επιτρέπεται στους περισσότερους κλειστούς χώρους, καθώς δεν επιβαρύνει τους υπόλοιπους μη καπνιστές.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία αποτελούνται από μια βάση, κάποιο άρωμα, νικοτίνη και νερό, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τσιγάρα τα οποία περιέχουν πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες χημικές ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρουσιάζουν μια σημαντική ευκαιρία για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό», για όσους καπνιστές είναι εθισμένοι στη νικοτίνη.

Τέλος, η διαδικασία του «ατμίσματος» δεν αποτελεί μόνο μια καθημερινή συνήθεια, αλλά ένα απολαυστικό χόμπι για τους πρώην καπνιστές. Μόνο όταν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε…