Συσκευές Θέρμανσης Καπνού: Ploom vs Glo

Συσκευές Θέρμανσης Καπνού: Ploom vs Glo

Ποιος θα το περίμενε πριν από λίγα χρόνια, ότι η τεχνολογία θα γινόταν ο καλύτερος σύμμαχος των καπνιστών! Κι αυτό διότι, χάρη στις έρευνες ετών και την καινοτομία, οι καπνιστές μπορούν να διακόψουν τη συνήθειά τους επιλέγοντας μια άλλη, μοντέρνα, πολύ λιγότερο βλαβερή λύση, σε σχέση με το συμβατικό κάπνισμα.

Και παράλληλα να συνεχίσουν να καπνίζουν αλλά… αλλιώς. Γνωρίστε τις συσκευές θέρμανσης καπνού, τη δημοφιλέστερη επιλογή για τη μετάβαση από το κάπνισμα, που μας επιτρέπει να απέχουμε πια από την πίσσα και τις χιλιάδες τοξικές ουσίες που εκλύονται στον οργανισμό μας με ένα και μόνο συμβατικό τσιγάρο!

Πώς γίνεται αυτό; Μα με τον θερμαινόμενο καπνό, ο οποίος, όπως λέει η λέξη, δεν καίγεται, αλλά θερμαίνεται, προσφέροντας εφάμιλλη απόλαυση της συνήθειας του καπνίσματος, παρέχοντας ωστόσο και μια σειρά πλεονεκτημάτων: Μικρότερη βλάβη στην υγεία, αμελητέα μυρωδιά, καθόλου στάχτη αλλά και… μοντέρνο στιλ!

Δύο από τις πιο καινοτόμες, μοντέρνες και δημοφιλείς στην αγορά αυτή τη στιγμή συσκευές, είναι η Ploom και η Glo. Πάμε να τις γνωρίσουμε αναλυτικά.

Πληροφορίες για το Ploom

Το Ploom θεωρείται ότι ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της εργονομίας. Αξιοποιώντας το Heatflow, προσφέρει στον χρήστη απαράμιλλη γεύση καπνού από τα καλύτερα χαρμάνια και καπνικές καλλιέργειες.

Χάρη στην τεχνολογία αυτή, παράγεται υψηλή θερμότητα για όλη τη διάρκεια της χρήσης, ενώ η ομαλή ροή αέρα γύρω από τη ράβδο εξασφαλίζει τη μέγιστη απόλαυση με κάθε ρουφηξιά.

Και οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ. Με το Intuitouch, η συσκευή λειτουργεί απλά με την αφή, σαν να… καταλαβαίνει πότε θέλουν να τη χρησιμοποιήσουμε. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να κοιτάει το μοναδικό φωτάκι, ή αλλιώς να νιώθει τη δόνηση της συσκευής του. Και μιας και είπαμε για αφή, η εργονομία της, σαν να αποτελεί μέρος του χεριού μας, αποτελεί ακόμη ένα δυνατό πλεονέκτημα που καθιστά το Ploom ίσως τη φιλικότερη συσκευή θερμαινόμενου καπνού για τον χρήστη.

Το ploom λειτουργεί με ειδικές ράβδους (sticks) που περιέχουν φύλλα καπνού υψηλότατης ποιότητας (Activeblend), αφού γίνεται χρήση μόνο του γευστικού τμήματος του φύλλου, καθώς και ενός ελάσματος καπνού για τη μάξιμουμ απόλαυση.

Οι γεύσεις που διατίθενται είναι οι ακόλουθες:

Teal: απαλή και σύνθετη γεύση καπνού, με έντονες λεπτές νότες που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. 

Burgundy: πλούσιο και αρωματικό για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία καπνού με γλυκές νότες.

Tan: πλούσια, έντονη και γλυκιά γεύση καπνού με εξίσου γλυκιά επίγευση.

Gold: ήπιο και γλυκό, με μία υπέροχη ισορροπία γεύσης και σύνθετων αποχρώσεων.

Silver: Μαλακό και αρμονικό σε γεύση, με γλυκό καπνό και λεπτούς αρωματικούς καβουρδισμένους υποτόνους.

Αquamarine: Ήπια και σύνθετη γεύση καπνού, με λαμπερές και ξινές νότες.

Τέλος, ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το Ploom στις ανάγκες του, χάρη στα αξεσουάρ που το συνοδεύουν. Υπάρχουν 12 επιλογές χρωμάτων για το κάλυμμα της συσκευής για να της προσδώσετε το δικό σας στυλ, ειδικές θήκες δέρματος ή υφάσματος για περισσότερη προστασία, σταθερή βάση φόρτισης για τον υπολογιστή σας, αλλά και ειδικές ράβδοι καθαρισμού για να γίνεται η ζωή σας πιο εύκολη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το φορητό δοχείο απόρριψης ράβδων, για να αφήσετε μια και καλή την παλιά συνήθεια πίσω σας, δηλαδή την αναζήτηση για… τασάκι!

Πληροφορίες για το Glo

Το Glo λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιώντας κι αυτό ράβδους, που περιέχουν τον καπνό που θερμαίνεται. Η λειτουργία αυτής της συσκευής βασίζεται στη λεγόμενη προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης (advanced heat technology) και είναι λίγο διαφορετική από του Ploom.

Συγκεκριμένα λειτουργεί με την επαγωγική θέρμανση -την αντίστοιχη τεχνολογία που έχουμε στις κουζίνες- και με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα, ο χρήστης που επιθυμεί τη… μάξιμουμ απόλαυση και μια πιο έντονη εμπειρία, έχει μια δεύτερη επιλογή, τη boost, που θερμαίνει περισσότερο τον καπνό, σε σχέση με την κανονική χρήση.

Και στο Glo, διατίθενται αξεσουάρ όπως θήκες μεταφοράς και βουρτσάκια καθαρισμού, αλλά και μια πλειάδα χρωμάτων της συσκευής για να επιλέξετε το αγαπημένο σας.

Όσον αφορά τις γεύσεις στα neo sticks, έχουν προβλεφθεί οι περισσότερες, από την κλασική καπνική, μέχρι αυτές του φρούτου και της μέντας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 6 επιλογές neo Sticks: Golden Tobacco, Classic Tobacco, Terracotta Tobacco,Green, Arctic,και Scarlet). Πρόσφατα προστέθηκαν δύο νέες σειρές sticks, η Lucky Strike Tobacco σε τρεις καπνικές γεύσεις (Gold Tobacco, Balanced Tobacco και Rich Tobacco) καθώς και η Veo που περιέχει φύλλα τσαγιού rooibos αντί φύλλων καπνού σε τρεις υπέροχες γεύσεις (Green Click, Violet Click και Arctic Click).

Σύγκριση Ploom και Glo

Και τελικά, Ploom ή Glo; Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω, πρόκειται για δυο από τις πιο μοντέρνες συσκευές θερμαινόμενου τσιγάρου, που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, προσφέροντας μια απόλαυση διαφορετική από το κάπνισμα, με πολλά πλεονεκτήματα.

Το Ploom, είναι πιο εύχρηστο και απλό, αφού δεν χρειάζεται να πατάτε ούτε κουμπί και λειτουργεί με την αφή, κάτι που δεν ισχύει για το Glo. Επίσης, δεν χρειάζεται καθαρισμό μετά τη χρήση του -εκτός αν μείνουν υπολείμματα στην θαλάμη- ενώ αντίθετα το Glo θα πρέπει να το καθαρίζετε μετά από κάθε πακέτο, αν και πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η τεχνολογία Heatflow του Ploom είναι πραγματικά καινοτόμα και υπόσχεται το μάξιμουμ της απόλαυσης, όμως και η προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης του Glo δεν υστερεί σε κάτι.

Οι μεγάλες διαφορές έρχονται στις θερμαινόμενες ράβδους καπνού, στις γεύσεις δηλαδή, καθώς είναι πιθανό να «κολλήσετε» με μια γεύση που υπάρχει στη μία επιλογή αλλά όχι στην άλλη.

Σε κάθε περίπτωση, μια δοκιμή και των δύο συσκευών θα σας πείσει, για το ποια σας ταιριάζει περισσότερο, είτε στο μάτι, είτε στο χέρι είτε στην… απόλαυση!

Συμπεράσματα

Το συμβατικό κάπνισμα, αν κοιτάξετε γύρω σας, τείνει να γίνει παρελθόν, καθώς οι νέες, πολύ λιγότερο βλαβερές, συσκευές θερμαινόμενου καπνού είναι εδώ, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, για να σας προσφέρουν τη μέγιστη απόλαυση.

Η Ploom και η Glo αποτελούν δύο από τις καλύτερες επιλογές, με ίδια φιλοσοφία αλλά με μικροδιαφορές στη λειτουργία τους και στη γεύση που προσφέρουν οι ράβδοι τους.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να ξεχάσετε τη στάχτη και τις δυσάρεστες μυρωδιές, που επιβαρύνει εσάς και τους γύρω σας, επιζητώντας μια νέα, πολύ διαφορετική εμπειρία -αυτή του καπνού που θερμαίνεται αλλά δεν καίγεται- μπορείτε να δοκιμάσετε και τις δύο και να καταλήξετε!