Οι διαφορές του Glo με το Κανονικό τσιγάρο

Οι διαφορές του Glo με το Κανονικό τσιγάρο
Tips και Συμβουλές

Δεν μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα και σκέφτεστε να κάνετε τη μετάβαση σε μια σαφώς λιγότερο βλαβερή συνήθεια, με στόχο τη βελτίωση της υγείας σας σε σχέση με την περίοδο που καπνίζετε.

Μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις για εσάς, δεν είναι άλλη από το glo, το προϊόν θέρμανσης καπνού ή θερμαινόμενο τσιγάρο, όπως λέγεται συχνά, που με τη χρήση του θα δείτε και θα αισθανθείτε μεγάλη διαφορά, ήδη από τις πρώτες ημέρες.

Θα αναρωτιέστε όμως, ποια είναι η διαφορά του προϊόντος αυτού προηγμένης τεχνολογίας θέρμανσης, σε σχέση με το κλασικό τσιγάρο. Καταρχάς, ακριβώς αυτή που καταλάβατε: Με το glo ο καπνός θερμαίνεται, δεν καίγεται, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους λόγους που ακολουθούν.

Πώς λειτουργεί το Glo

Καταρχάς, πάμε να μάθουμε πώς λειτουργεί αυτό το προϊόν. Το Glo λειτουργεί με την επαγωγική θέρμανση, μια τεχνολογία που αξιοποιείται στις μοντέρνες κουζίνες. Σκεφτείτε, μια μπαταρία που φορτίζει ένα πηνίο το οποίο δημιουργεί μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας θερμότητα στον μεταλλικό σωλήνα όπου τοποθετείται η ειδικά διαμορφωμένη ράβδος καπνού. Αυτό συμβαίνει όταν πατάτε το κουμπί στη συσκευή σας, και μετά είστε έτοιμοι για την κλασική «τζούρα».

Αντί για καπνό λοιπόν, η συσκευή εφοδιάζεται με ειδικές ράβδους καπνού neo, τις οποίες προμηθεύστε σε πακέτα. Οι ράβδοι αυτοί μπορεί να περιέχουν μάλιστα και διαφορετικές γεύσεις (terracotta, tobacco κτλ), ώστε να μεταβάλλεται προς το καλύτερη η εμπειρία και η απόλαυση χρήσης αυτού του προϊόντος. Οι ράβδοι -sticks, όπως λέγονται- περιέχουν καπνό, γλυκερίνη και αρωματικές ύλες.

Άλλο η καύση, άλλο η θέρμανση

Για να αντιληφθείτε τη διαφορά με το παραδοσιακό τσιγάρο, σκεφτείτε ότι αυτό καίγεται στους 900 βαθμούς Κελσίου. Το Glo με τον παραπάνω τρόπο θερμαίνει τις ράβδους καπνού στους 250 βαθμούς Κελσίου (και 20 βαθμούς περισσότερους στην ενισχυμένη λειτουργία Boost). Αυτή η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, κατά περισσότερους 600 βαθμούς Κελσίου, είναι και ο λόγος που το glo διαφέρει τόσο από το κάπνισμα, αφού αφορά ακριβώς τις συνέπειες που έχει αυτή η συνήθεια στον οργανισμό σας!

Λιγότερες μυρωδιές, λιγότεροι λεκέδες

Κάποιες σημαντικές διαφορές είναι εμφανείς από την πρώτη… ρουφηξιά! ‘Όπως θα διαπιστώσετε από την πρώτη σας εμπειρία χρήσης του Glo, αυτό που παράγεται δεν είναι ουσιαστικά καπνός, όπως συμβαίνει με το συμβατικό τσιγάρο, αλλά αερόλυμα καπνού! Είπαμε, άλλο καύση, άλλο θέρμανση!

Το αερόλυμα είναι σαφώς ελάχιστα ενοχλητικό για εσάς και τους γύρω σας, ενώ μυρίζει πολύ λιγότερο σε σχέση με ό,τι είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα. Επίσης, δεν μένει στα ρούχα και τα μαλλιά σας, ενώ επηρεάζει πολύ λιγότερο και την αναπνοή σας. Οι διαφορές όμως, είναι και αισθητικές! Λόγω ακριβώς της διαφορετικής λειτουργίας με το τσιγάρο, οι λεκέδες στα δόντια σας θα είναι σαφώς λιγότεροι, σε σημείο συνήθως να μην είναι καν εμφανείς, ενώ θα είναι και λιγότερο έντονοι, και θα εξαφανίζονται εντελώς με μικρότερο κόπο και στοιχειώδη φροντίδα των δοντιών.

95% λιγότερες τοξικές ουσίες στον οργανισμό σας

Πάμε και στο σημαντικότερο, που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας σας. Πλέον με το glo, οι περισσότερες από τις 7.000 περίπου χημικές ουσίες και η πίσσα που προκύπτουν από την καύση του καπνού εξαφανίζονται, αφού η εισπνοή του ζεστού ατμού αποτελεί σαφώς λιγότερο βλαπτική επιλογή, με την εμπειρία, ωστόσο, να παραμένει σχεδόν η ίδια! Σημειώστε ότι κάποιες από αυτές τις ουσίες είναι η αιτία για την πρόκληση των ασθενειών που προκύπτουν από το κάπνισμα, όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.

Χάρη στην αποφυγή της καύσης όμως, το glo παράγει συγκεκριμένα περίπου κατά 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα.Αντιλαμβάνεστε, έτσι, το μέγεθος της μείωσης της βλάβης.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Το glo κυκλοφορεί ευρέως στις αγορές από το 2018, και ως γνωστόν οι επιστημονικές έρευνες, ειδικά για ένα νέο προϊόν, παίρνουν αρκετό χρόνο, προκειμένου να καταλήξουν επίσημα σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, λόγω των παραπάνω παραγόντων, ήδη διαφαίνεται το μεγάλο όφελος που θα έχουν για την υγεία όσοι φροντίσουν να κάνουν τη μετάβαση από το κάπνισμα σε αυτό.

Η Βρετανική Επιτροπή Τοξικολογίας ήδη ανακοίνωσε επίσημα το εξής: «…Είναι πιθανό να υπάρχει μειωμένος κίνδυνος στην υγεία των καπνιστών που μεταβαίνουν στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού…» Κι αυτό διότι, οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στους εργαστηριακούς ελέγχους, δε, που έχει πραγματοποιήσει επίσημα και ενδελεχώς η British American Tobacco, που παράγει το προϊόν, καταδεικνύεται ότι το glo εμφανίζει σημαντικά λιγότερες μεταλλάξεις σε σύγκριση με το τσιγάρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοξικολογικές δοκιμές του προϊόντος που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το Glo παρουσιάζει σημαντικά μειωμένες βιολογικές αντιδράσεις σε σχέση με το κάπνισμα, σε ότι αφορά παθήσεις όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η καρδιαγγειακή νόσος, ενώ μελέτη που αξιολόγησε την επίδραση του τσιγάρου έναντι του glo σε 10 τελικά σημεία, που σχετίζονται με τη λειτουργία του κυττάρου, το οξειδωτικό στρες και τη ζημιά στο DNA, έδειξε μειωμένες αντιδράσεις στο glo σε σχέση με το τσιγάρο.

Φαίνεται επίσης ότι διάφοροι βιοδείκτες σχετιζόμενοι με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως η HDL χοληστερόλη και τα λευκά αιμοσφαίρια, αλλά και η αρτηριακή ελαστικότητα, η ενδοθηλιακή λειτουργία και η στεφανιαία μικροκυκλοφορία βελτιώθηκαν όταν καπνιστές μεταπήδησαν στη συσκευή καύσης.

Διαφορές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το Glo αποτελεί ένα νέας τεχνολογίας προϊόν μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ωστόσο, οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ταξινομηθεί ως προϊόν καπνού, και είναι συνήθως μια αυτόνομη συσκευή πολλαπλής χρήσης που περιέχει ένα υγρό σκεύασμα με γεύσεις και νικοτίνη, το οποίο, όταν θερμαίνεται στη συσκευή, δημιουργεί ατμό.

Η φιλοσοφία δηλαδή είναι ίδια, ωστόσο η εμπειρία και οι γεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές, μιας και στο Glo ο καπνός διατηρείται ως το βασικό προϊόν που καταναλώνει ο χρήστης, ενώ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μιλάμε πάντα για τον ατμό.

Καινοτόμο προϊόν, αποτέλεσμα ενδελεχών επιστημονικών μελετών

Πώς συνέβη, λοιπόν, ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, να επιτυγχάνονται αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα, για μια βλαβερή μάστιγα, όπως έχει χαρακτηριστεί το κάπνισμα, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες;

Το glo αυτό αποτελεί τo αποτέλεσμα επένδυσης άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια στη σχετική έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων. Έτσι, κατέληξαν και στο advanced heat technology.

Το Glo που κρατάτε στην παλάμη σας είναι εκ των καλύτερων και πιο αποτελεσματικών προϊόντων, στα οποία κατέληξαν αυτοί οι επιστήμονες.