Έλεγχος θερμοκρασίας ηλεκτρονικού τσιγάρου: Μάθετε τι, πώς και γιατί;

Έλεγχος θερμοκρασίας ηλεκτρονικού τσιγάρου: Μάθετε τι, πώς και γιατί;
Tips και Συμβουλές
Τον τελευταίο καιρό τα «πηγαδάκια» των ατμιστών, τόσο online όσο και offline, συζητούν για τη ρύθμιση του ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όχι, δεν πρόκειται για ένα νέο trend με ημερομηνία λήξης, αλλά για την επόμενη γενιά e-cigs που ήρθε για να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στο άτμισμα!

Τα πρώτα ηλεκτρονικά τσιγάρα (box mods) με δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας κυκλοφόρησαν στην Αμερική πριν από περίπου δύο χρόνια, ενώ πέρσι έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την εξελιγμένη μορφή ηλεκτρονικού τσιγάρου, αφού με τη βοήθεια ενός microchip και ενός κυκλώματος μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία της αντίστασης του ατμοποιητή.

Γιατί να ρυθμίσω τον έλεγχο θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου μου;


Η ρύθμιση του ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας βοηθά να έχετε μια καλύτερη εμπειρία ατμίσματος. Έτσι, αποφεύγεται η ξηρότητα που προκαλείται από την υπερθέρμανση της αντίστασης, η οποία αφήνει μια δυσάρεστη επίγευση καμένου. Παράλληλα, μειώνεται η κατανάλωση υγρού αναπλήρωσης και αυξάνεται η διάρκεια ζωής της αντίστασης, αφού δεν επιβαρύνεται από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Πώς ρυθμίζω τον έλεγχο θερμοκρασίας;

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αρκεί να ξεκινήσετε σωστά! Εμείς, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε παρακολουθώντας ένα ολιγόλεπτο video, όπου η Κατερίνα σας εξηγεί τα πάντα για τον έλεγχο θερμοκρασίας ηλεκτρονικού τσιγάρου με το δικό της μοναδικό τρόπο:

 

 

Όπως είδατε και στο video υπάρχουν 3 πράγματα τα οποία εγγυώνται την επιτυχημένη λειτουργία του ελέγχου θερμοκρασίας:

1. Οι σωστές κεφαλές
2. Η μπαταρία high drain (υψηλών αμπέρ)
3. Το κλείδωμα της αντίστασης σε θερμοκρασία δωματίου


Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παραπάνω, είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα! Κλειδώστε την αντίσταση και ξεκινήστε από την χαμηλότερη θερμοκρασία.

Τα περισσότερα mods σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τόσο τον έλεγχο της θερμοκρασίας όσο και τα watt. Τα watt παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς επηρεάζουν την ταχύτητα με την οποία θα επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένες μονάδες watt καθώς αυτό εξαρτάται καθαρά από το τι σας αρέσει.

Ακόμα, εάν έχετε επιλέξει να ατμίσετε σε χαμηλή θερμοκρασία και εμφανιστεί η ένδειξη “temp control” ή “temp protection” δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η συσκευή σας απλά σας ειδοποιεί ότι η επιθυμητή θερμοκρασία επιτεύχθηκε. Οι πιο συνηθισμένες θερμοκρασίες ατμίσματος είναι μεταξύ 200°C – 250°C, όμως αυτό που κάνει τη ρύθμιση ελέγχου θερμοκρασίας τόσο πρωτοποριακή είναι ότι σας επιτρέπει να φέρετε το άτμισμα στα μέτρα σας!

Απαραίτητες προφυλάξεις…

-Οι κεφαλές με νικέλιο (Ni) και τιτάνιο (Ti) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με mods που προσφέρουν τη λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας. Εάν τις χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε άλλη συσκευή, τότε κινδυνεύετε να καταστρέψετε τη μπαταρία σας.

-Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις κεφαλές που χρησιμοποιείτε με συσκευές που υποστηρίζουν και τις δύο λειτουργίες: έλεγχο θερμοκρασίας και regular mode.

Τώρα που μάθατε τα βασικά για τη ρύθμιση ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, το μόνο που μένει είναι να τη δοκιμάσετε. Και επειδή το άτμισμα θέλει… συντροφιά, μπορείτε να απολαύσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας διαβάζοντας παράλληλα τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του blog μας. Τι λέτε;