Τι είναι - Τι πρέπει να ξέρω για το GLO

Τι είναι - Τι πρέπει να ξέρω για το GLO
Tips και Συμβουλές

Είστε καπνιστής και δεν μπορείτε να κόψετε τη βλαβερή συνήθεια; Έχουμε καλά νέα για εσάς… Οι κακές και εθιστικές συνήθειες του 20ου αιώνα, πλέον αντιμετωπίζονται και είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από αυτές, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του 21ου!

Τον περασμένο αιώνα καθιερώθηκε το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων, προκαλώντας όπως είναι γνωστό τεράστια και χρόνια προβλήματα υγείας σε όσους ξεκινούσαν και διατηρούσαν επί σειρά ετών αυτή τη συνήθεια. Πλέον όμως, υπάρχει μια λύση για αυτούς, που δεν μπορούν να το κόψουν.

Η λύση αυτή έχει τρία γράμματα και λέγεται Glo! Οι καπνιστές, θα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν, μόνο που πλέον, ο καπνός θα είναι θερμαινόμενος! Όπερ σημαίνει, ότι οι χιλιάδες τοξικές ουσίες και η πίσσα που προκύπτουν από την καύση του καπνού εξαφανίζονται, αφού η εισπνοή του ζεστού ατμού αποτελεί λιγότερο βλαπτική επιλογή (όπως δείχνουν πολλές επιστημονικές μελέτες), με την εμπειρία, ωστόσο, να παραμένει σχεδόν η ίδια!

Ξεχάστε τον καπνό – Γνωρίστε τις ράβδους!

Όλα αυτά είναι δυνατά τα τελευταία ελάχιστα χρόνια, χάρη σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων και την ερευνητική εργασία χιλιάδων επιστημόνων, που κατόρθωσαν να αναπτύξουν ένα προϊόν, που υπόσχεται να μειώσει τη βλάβη στην υγεία για τους καπνιστές που δεν μπορούν να το κόψουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Οι επιστήμονες αυτοί κατέληξαν στη λεγόμενη προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης (advanced heat technology).

Αυτό το προϊόν θέρμανσης καπνού, όπως λέγεται, είναι πολύ εύκολο να το συνηθίσουν οι καπνιστές λόγω των ομοιοτήτων με το κάπνισμα. Μια πρώτη θετική εντύπωση για αυτούς, είναι η πολύ καλύτερη μυρωδιά -είπαμε, άλλο καύση και άλλο θέρμανση- αλλά και η παντελής απουσία στάχτης! Ξεχάστε λοιπόν τα τασάκια!

Αντί για καπνό λοιπόν, η συσκευή εφοδιάζεται με ειδικές ράβδους καπνού neo, τις οποίες προμηθεύστε σε πακέτα. Οι ράβδοι αυτοί μπορεί να περιέχουν μάλιστα και διαφορετικές γεύσεις, ώστε να μεταβάλλεται προς το καλύτερο, η εμπειρία και η απόλαυση χρήσης αυτού του προϊόντος. Οι ράβδοι -sticks, όπως λέγονται- περιέχουν καπνό, γλυκερίνη και αρωματικές ύλες.

Πώς λειτουργεί το Glo

Το Glo λειτουργεί συγκεκριμένα με την επαγωγική θέρμανση, μια τεχνολογία που αξιοποιείται στις μοντέρνες κουζίνες. Σκεφτείτε, μια μπαταρία που φορτίζει ένα πηνίο το οποίο δημιουργεί μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας θερμότητα στον μεταλλικό σωλήνα όπου τοποθετείται η ειδικά διαμορφωμένη ράβδος καπνού. Αυτό συμβαίνει όταν πατάτε το κουμπί στη συσκευή σας, και μετά είστε έτοιμοι για την κλασική «τζούρα».

Για να αντιληφθείτε τη διαφορά με το παραδοσιακό τσιγάρο, σκεφτείτε ότι αυτό καίγεται στους 900 βαθμούς Κελσίου. Το Glo με τον παραπάνω τρόπο θερμαίνει τις ράβδους καπνού στους 250 βαθμούς Κελσίου (και 20 βαθμούς περισσότερους στην ενισχυμένη λειτουργία Boost).

Μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε από την πρώτη σας εμπειρία με το Glo, αυτό που παράγεται δεν είναι ουσιαστικά καπνός, αλλά αερόλυμα καπνού! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μυρωδιά του, αλλά και την τυχόν ενόχληση στους γύρω σας…

Καινοτόμο προϊόν, αποτέλεσμα ενδελεχών επιστημονικών μελετών

Το προϊόν αυτό αποτελεί αποτέλεσμα επένδυσης άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια στη σχετική έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων. Έτσι, κατέληξαν και στο advanced heat technology.

Το Glo που κρατάτε στην παλάμη σας είναι εκ των καλύτερων και πιο αποτελεσματικών προϊόντων, στα οποία κατέληξαν αυτοί οι επιστήμονες. Δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία το 2016 και έφτασε στην ελληνική αγορά το 2018.

Μικρότερη βλάβη για την υγεία

Οι ακριβείς επιδράσεις του στην ανθρώπινη υγεία, δεδομένου ότι ακόμα πρόκειται για ένα πολύ νέο προϊόν, διερευνώνται διαρκώς, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές ενδείξεις. Χαρακτηριστικά, τα τοξικά υποπροϊόντα του καπνίσματος μειώνονται κατά τη διαδικασία θέρμανσης του καπνού κατά 90%.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τοξικολογικές δοκιμές του προϊόντος που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το Glo παρουσιάζει σημαντικά μειωμένες βιολογικές αντιδράσεις σε σχέση με το κάπνισμα, σε ότι αφορά παθήσεις όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η καρδιαγγειακή νόσος, ενώ μελέτη που αξιολόγησε την επίδραση του τσιγάρου έναντι του glo σε 10 τελικά σημεία, που σχετίζονται με τη λειτουργία του κυττάρου, το οξειδωτικό στρες και τη ζημιά στο DNA, έδειξε μειωμένες αντιδράσεις στο glo σε σχέση με το τσιγάρο.

Φαίνεται επίσης ότι διάφοροι βιοδείκτες σχετιζόμενοι με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως η HDL χοληστερόλη και τα λευκά αιμοσφαίρια, αλλά και η αρτηριακή ελαστικότητα, η ενδοθηλιακή λειτουργία και η στεφανιαία μικροκυκλοφορία βελτιώθηκαν όταν καπνιστές μεταπήδησαν στη συσκευή καύσης.

Η συντήρηση και η ασφαλής λειτουργία της συσκευής

Όσον αφορά στη συντήρηση της συσκευής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την φορτίζετε -όπως κάνετε και με το κινητό σας τηλέφωνο, με καλώδιο usb- και να την καθαρίζετε (απλά, εύκολα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα) έπειτα από περίπου 20 χρήσεις. Διατίθεται για αυτό ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ εύκολη. Υπάρχουν, επίσης, κι άλλα χρήσιμα αξεσουάρ, όπως ειδικές θήκες.

Η συσκευή Glo Hyper+ ειδικά διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις και χρώματα, ενώ υπάρχουν και δύο τρόποι λειτουργίας της. Η ενισχυμένη (boost) για πιο έντονη εμπειρία και η κανονική.

Η συσκευή έχει δοκιμαστεί με επιτυχία για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με όλους τους κατάλληλους κανονισμούς ασφαλείας και λειτουργίας ηλεκτρονικών συσκευών στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με:

  • Αισθητήρες θερμοκρασίας μπαταρίας, οι οποίοι την απενεργοποιούν αυτόματα εάν ζεσταθεί υπερβολικά.
  • Αισθητήρες που μετρούν τη θερμοκρασία του μεταλλικού σωλήνα, οι οποίοι την κλείνουν εάν γίνει υπερβολικά ζεστή.
  • Λογισμικό για τη μέτρηση της ενέργειας που διαχέεται, η οποία τερματίζει τη συσκευή εάν η ανιχνευθείσα ροή ενέργειας δεν θεωρείται φυσιολογική.

Διαφορές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το Glo αποτελεί ένα νέας τεχνολογίας προϊόν μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ωστόσο, οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ταξινομηθεί ως προϊόν καπνού, και είναι συνήθως μια αυτόνομη συσκευή πολλαπλής χρήσης που περιέχει ένα υγρό σκεύασμα με γεύσεις και νικοτίνη, το οποίο, όταν θερμαίνεται στη συσκευή, δημιουργεί ατμό.

Η φιλοσοφία δηλαδή είναι ίδια, ωστόσο η εμπειρία και οι γεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές, μιας και στο Glo ο καπνός διατηρείται ως το βασικό προϊόν που καταναλώνει ο χρήστης, ενώ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μιλάμε πάντα για τον ατμό.

Ποιοι δεν πρέπει να προμηθευτούν το Glo

Τέλος, είναι σημαντικό για όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να γνωρίζετε τα εξής: Το glo προορίζεται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών. Δεν προορίζεται για άτομα τα οποία είναι αλλεργικά ή ευαίσθητα στη νικοτίνη, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, άτομα τα οποία πρέπει να αποφεύγουν τον καπνό ή τα προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη για ιατρικούς λόγους, άτομα με καρδιακές παθήσεις, υπέρταση ή διαβήτη.