Τιμή Ηλεκτρονικού Τσιγάρου: Πόσο κοστίζει η νέα καθημερινότητά σας;

Τιμή Ηλεκτρονικού Τσιγάρου: Πόσο κοστίζει η νέα καθημερινότητά σας;
Tips και Συμβουλές
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα χρήματα θα εξοικονομούσατε εάν δοκιμάζατε να κόψετε το κάπνισμα; Το ηλεκτρονικό τσιγάρο εκτός από μια λιγότερο βλαβερή εναλλακτική του καπνίσματος είναι και λιγότερο βλαβερό για την τσέπη σας.

Στόχος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των καπνιστών με κάθε δυνατό τρόπο. Στο blog, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σήμερα θα επικεντρωθούμε και στην βελτίωση των οικονομικών σας απαντώντας σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Ε1: Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής του ηλεκτρονικού τσιγάρου;


Συνήθως, οι τιμές των ηλεκτρονικών τσιγάρων κυμαίνονται από 25€ έως 100€ και εξαρτώνται απόλυτα από την ποιότητα των υλικών, τον κατασκευαστή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

 


Ε2: Με τι κριτήρια πρέπει να επιλέξω το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου;


Ξεκινώντας την έρευνά του για την απόκτηση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο καπνιστής πρέπει να λάβει υπόψη του τη σχέση ποιότητας - τιμής. Ένα φθηνότερο e-cig είναι σίγουρα πιο δελεαστικό, όμως μπορεί να χρειαστεί να το αντικαταστήσετε σε μικρότερο χρονικό διάστημα ή ακόμα χειρότερα, να μην πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Επίσης, το ότι δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα μοιάζουν μεταξύ τους, δεν σημαίνει ότι μπορούν να σας προσφέρουν την ίδια μοναδική εμπειρία.

Στο e-shop μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία επώνυμων ηλεκτρονικών τσιγάρων σε πολύ προσιτές τιμές, που θα σας αποδείξουν ότι το άτμισμα δεν είναι (απαραίτητα) ένα ακριβό χόμπι!

Ε3: Υπάρχει διαφορά στην τιμή του ηλεκτρονικού από το συμβατικό τσιγάρο;


Φυσικά! Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σίγουρα πιο οικονομικό από το συμβατικό και μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς.

Εάν καπνίζετε ένα (1) πακέτο τη μέρα και το κάθε πακέτο σας κοστίζει 3,50€, τότε με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 50€ το μήνα και πάνω από 600€ το χρόνο! Για να μην πούμε πόσα θα εξοικονομήσετε εφόσον δεν θα εξαρτάστε από αναπτήρες που είναι η νούμερο ένα σπατάλη των καπνιστών αφού συνέχεια τους χάνουν.

Ε4: Ποιο είναι το κόστος για τα αναλώσιμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων;


Το βασικό συστατικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι το υγρό αναπλήρωσης. Τα 10ml υγρού αντιστοιχούν σε 40 τσιγάρα, δηλαδή δύο πακέτα. Το οικονομικότερο υγρό αναπλήρωσης που διαθέτουμε στο e-shop μας αυτή τη στιγμή κοστίζει 5,90€ και είναι 1,1€ φθηνότερο από ότι δύο πακέτα τσιγάρα των 3,5€.

Όμως, η μεγάλη διαφορά φαίνεται στα e-liquids των 20 -30ml που ξεκινούν από 8,90€ και αντιστοιχούν σε περίπου 120 τσιγάρα, δηλαδή 6 πακέτα!

Επίσης, διαβάζοντας το σχετικό άρθρο μας με τα 11 tips για το πώς να συντηρήσετε τα υγρά αναπλήρωσής σας, θα μπορέσετε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία!

Εκτός από το υγρό αναπλήρωσης, βασικό αναλώσιμο εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η ανταλλακτική κεφαλή του ατμοποιητή.  Οι ανταλλακτικές κεφαλές πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2-3 εβδομάδες ανάλογα με τη χρήση και η τιμή τους ξεκινά από 2,5€.

Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών τσιγάρων εκτός από την τιμή, είναι ότι λειτουργούν και άρα καταναλώνουν, μόνο όταν εσείς το θελήσετε, σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, που ένα σημαντικό μέρος τους καταναλώνετε, χωρίς να τα χρησιμοποιείτε.