Τα καταστήματά μας λειτουργούν κανονικά στο lockdown.

Ακόμα καπνίζεις;

Ξεκίνα το άτμισμα τώρα, με τον πιο εύκολο τρόπο

γιατί Gusto mini ;

Απλή Λειτουργία


To μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουμπί. Η συσκευή έχει ύψος μόλις 7 εκ., και περιέχει μία προγεμισμένη κάψουλα με υγρό αναπλήρωσης. Με ένα κλικ ξεκινάς ένα απολαυστικό άτμισμα.

Προγεμισμένες κάψουλες


Aπόλαυση


Οι προγεμισμένες κάψουλες έρχονται σε 5 υπέροχες γεύσεις: Tobacco, Honey Roasted Tobacco, Tribeca, Strawberry Whip & Crema.

Tι προκαλεί το κάπνισμα στον οργανισμό και το σώμα μας

Παρόλο που οι καπνιστές γνωρίζουν ότι το κάπνισμα, βλάπτει σοβαρά την υγεία τους, τείνουν να αγνοούν κάθε προειδοποίηση ή σύμπτωμα, μέχρι ‘κάτι’ να χτυπήσει ένα καμπανάκι ορατού κινδύνου και να τους πει να το κόψουν. Πριν λοιπόν εξετάσουμε τα οφέλη διακοπής του καπνίσματος, ας δούμε κάποια ‘σκληρά στατιστικά και ερευνητικά στοιχεία, που τοποθετούν το πρόβλημα στη σωστή του προοπτική:

 • Tα τσιγάρα περιέχουν πάνω 4000 τοξικές χημικές ουσίες, εκ των οποίων οι 50 προκαλούν καρκίνο
 • Το κάπνισμα σήμερα σκοτώνει περίπου του μισούς καπνιστές
 • Παγκοσμίως το κάπνισμα προκαλεί περίπου 6.000.000 θανάτους κάθε χρόνο
 • Αυτό ισούται με περίπου έναν θάνατο κάθε 5 δευτερόλεπτα
 • Από το σύνολο των θανάτων, το 10% (600.000), αφορά σε μη καπνιστές, που είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα
 • Το κάπνισμα ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους στις ΗΠΑ. Στην Αγγλία αποτελεί την πρωταρχική αιτία θανάτων, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί
 • Κάθε τσιγάρο, στερεί από τον καπνιστή 11 λεπτά ζωής. Αυτό μεταφράζεται στη μείωση του προσδόκιμου ζωής έως και 12 χρόνια
 • Περίπου το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια, το 84% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, το 83% των θανάτων από ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) οφείλονται στο κάπνισμα

Κυκλοφορία του αίματος

Όταν καπνίζεις, τα δηλητήρια της πίσσας των τσιγάρων, εισέρχονται στο αίμα. Το αίμα γίνεται πιο πηκτό, και αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωση, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός. Στενεύει τις αρτηρίες, μειώνοντας την κυκλοφορία του πλούσιου σε οξυγόνο αίμα.

Καρδιά

Το κάπνισμα βλάπτει την καρδιά, αυξάνοντας τις πιθανότητες για στεφανιαία καρδιακή νόσο, έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, περιφερειακή αγγειακή νόσο καθώς και εγκεφαλοαγγειακή νόσο.

Στομάχι

Οι καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχους ή έλκους.

Νεφρά

Το κάπνισμα προκαλεί αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας καρκίνου του νεφρού, κίνδυνος ο οποίος πολλαπλασιάζεται ανάλογα με την ποσότητα τσιγάρων που καπνίζει ο καπνιστής.

Πνεύμονες

Οι πνεύμονες επηρεάζονται δραματικά από το κάπνισμα. Βήχας, συριγμοί και άσθμα είναι μόνο η αρχή. Το κάπνισμα προκαλεί θανατηφόρες ασθένειες όπως πνευμονία, εμφύσημα και καρκίνο.

Οστά

Το κάπνισμα είναι καταστροφικό για τα οστά, καθώς τα αποδυναμώνει και τα κάνει πιο εύθραυστα (ιδίως για τις γυναίκες ο κίνδυνος είναι πιο αυξημένος).

Εγκέφαλος

Οι καπνιστές έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου από τους μη καπνιστές, και διπλάσιες πιθανότητες θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στόμα και λαιμός

Η άσχημη αναπνοή, το κιτρίνισμα των δοντιών και η απώλεια γεύσης είναι οι απλουστερες των συνεπειών. Οι σοβαρότερες είναι ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου των χειλιών, της γλώσσας, του λαιμού, και του λάρυγγα.

Γονιμότητα

To κάπνισμα προκαλεί σεξουαλική ανικανότητα στους άντρες, βλάβη στο γενετικό υλικό των σπερματοζωαρίων καθώς και καρκίνο των όρχεων. Για τις γυναίκες αποτελεί μία σημαντική αιτία υπογονιμότητας.

Δέρμα

Το δέρμα των καπνιστών ‘γερνάει’ πρόωρα (10-20 χρόνια γρηγορότερα), λόγω της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου που κυκλοφορεί στο δέρμα. Οι δε τοξίνες του τσιγάρου επίσης προκαλούν κυτταρίτιδα.

Ανακάλυψε πόσο γρήγορα διαπιστώνεις τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος

Μετά από 20 λεπτά

Oι καρδιακοί σφυγμοί γίνονται φυσιολογικοί


Μετά από 8 ώρες

Τα επίπεδα της νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται στο μισό. Το επίπεδο του οξυγόνου επιστρέφει στο φυσιολογικό.


Μετά από 48 ώρες

To μονοξείδιο του άνθρακα εξαφανίζεται από το σώμα. Οι πνεύμονες αρχίζουν να καθαρίζουν από βλέννες και άλλα υπολείμματα. Η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης βελτιώνονται.


Μετά από 72 ώρες

Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη. Οι βρογχικοί σωλήνες αρχίζουν να ηρεμούν και τα επίπεδα ενέργειας ανεβαίνουν.


Μετά από 2-12 εβδομάδες

Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται


Μετά από 3-9 μήνες

Βήχας, συριγμός και αναπνευστικά προβλήματα βελτιώνονται αισθητά, καθώς η λειτουργία των πνευμόνων βελτιώνεται έως και 10%.


Μετά από 1 χρόνο

Ο κίνδυνος καρδιοπάθειας μειώνεται στο μισό σε σχέση με έναν καπνιστή.


Μετά από 10 χρόνια

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στο μισό σε σχέση με έναν καπνιστή.


Μετά από 15 χρόνια

O κίνδυνος εμφράγματος, είναι πλέον ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ.


Πώς μπορείς να βοηθήσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο να κόψει το κάπνισμα

Είναι αναμφισβήτητο ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη. Ο καπνιστής πρέπει να πάρει την απόφαση συνειδητά και μόνος του.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Το σημαντικότερο είναι να τον ενθαρρύνεις και να τον στηρίξεις σε κάθε βήμα. Χωρίς κριτική και ένταση, αλλά με ενδιαφέρον και λογικά επιχειρήματα. Άλλωστε το μόνο που θέλεις είναι να ζήσει περισσότερο και καλύτερα. Θα βοηθήσουν σίγουρα τα παρακάτω, για να δώσεις ισχυρά κίνητρα:

 • Ανέφερε τις σημαντικότερες επιπτώσεις στην υγεία του (τα στατιστικά και ευρήματα που αναφέρονται στη σελίδα μας, είναι καταλυτικά)
 • Τόνισε τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στους φίλους και την οικογένειά του
 • Δώσε παραδείγματα από κοινούς γνωστούς που τα έχουν καταφέρει