Καπνικά υγρά. Τι είναι; Πως να διαλέξω το καλύτερο;

Καπνικά υγρά. Τι είναι; Πως να διαλέξω το καλύτερο;
Tips και Συμβουλές

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί αδιαμφισβήτητα, και σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, την πιο αποτελεσματική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Η γνώριμη για τους καπνιστές κίνηση, η απόλαυση της γεύσης, η νικοτίνη και μια σειρά άλλων παραγόντων διευκολύνουν τους καπνιστές να κάνουν τη μετάβαση σε μια συνήθεια κατά 95% λιγότερο βλαβερή από το τσιγάρο, όπως υποστηρίζουν πολλές επιστημονικές μελέτες.

Ένα «μυστικό» για να έχει αποτέλεσμα αυτή η τόσο επωφελής, για τον οργανισμό σας προσπάθεια της μετάβασης, είναι, σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον, όταν ατμίζετε, να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο μια παρόμοια αίσθηση, σε σχέση με τη συνήθεια που θέλετε να αφήσετε πίσω σας.

Για αυτό, αν και υπάρχει μια πλειάδα αρωμάτων και γεύσεων που μπορείτε να απολαμβάνετε ατμίζοντας, η δημοφιλέστερη ίσως σειρά προϊόντων στα υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν είναι άλλη από τα καπνικά, έτσι απολαμβάνετε ένα υγρό αναπλήρωσης για ηλεκτρονικό τσιγάρο που «θυμίζει» τσιγάρο

Τι είναι τα καπνικά υγρά αναπλήρωσης

Λέγοντας καπνικά υγρά αναπλήρωσης, εννοούμε αυτά που έχουν γεύση καπνού. Το καπνικό υγρό περιλαμβάνει ακριβώς τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και τα υπόλοιπα υγρά αναπλήρωσης – προπυλενογλυκόλη (PG), φυτική γλυκερίνη (VG), νικοτίνη αν το επιλέξετε, με τη μόνη διαφορά ότι το άρωμα, η γεύση δηλαδή, δεν είναι κάποια γνωστή για τον ουρανίσκο μας αγαπημένη τροφή -φρούτο, γλυκό- αλλά καπνός!

Αυθεντική γεύση καπνού

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η γεύση αυτή του καπνού, πολύ οικεία για όσους έκαναν πρόσφατα τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα, φέρνει τον ατμιστή πιο «κοντά» στην προηγούμενη του συνήθεια, μιας και τα καπνικά υγρά προσομοιάζουν την αυθεντική γεύση του καπνού! Χωρίς φυσικά τη... στάχτη, την έντονη δυσάρεστη μυρωδιά -εδώ είναι πάντα ατμός και όχι καπνός, ακόμα και αν το υγρό χαρακτηρίζεται καπνικό- αλλά και τις χιλιάδες τοξικές ουσίες που βάζει στα πνευμόνια του ο καπνιστής και αποφεύγει χάρη στο άτμισμα...

Τα καπνικά υγρά αναπλήρωσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι διαφόρων ειδών και από την ονομασία τους, αντιλαμβάνεστε τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένετε. Συνήθως, το όνομα του υγρού παραπέμπει και στον γνωστό καπνό ή μάρκα τσιγάρων, των οποίων έχει την ίδια γεύση, μιας και φυσικά το άρωμά του παρασκευάζεται από την ίδια ποικιλία καπνού, με τον ίδιο τρόπο!

Οι διαφορετικοί τύποι των καπνικών υγρών αναπλήρωσης

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και υπερβαίνουν τις γνωστές μάρκες καπνικών προϊόντων. Επιλογή έχετε και για τον τύπο του καπνικού υγρού. Υπάρχουν τα καπνικά υγρά που παράγονται από την απόσταξη φύλλων καπνού, τα οποία προσομοιάζουν επακριβώς την αυθεντική γεύση του καπνού, αλλά και τα καπνικά που περιέχουν και τεχνητές γεύσεις...

Για να το αντιληφθείτε καλύτερα, σκεφτείτε τα γνωστά τσιγάρα με γεύση μέντα! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ, αφού ένα καπνικό άρωμα μπορεί να συνδυαστεί με τη γεύση του καφέ, για παράδειγμα, δημιουργώντας μια εντελώς νέα εμπειρία, ειδικά για τους πρώην καπνιστές που δεν θέλουν όχι μόνο να κάνουν εκπτώσεις στην απόλαυση της προηγούμενης συνήθειας, αλλά να δοκιμάσουν και κάτι εντελώς καινούριο...

Όλα, είναι θέμα γούστου και το τι προτιμάει ο καθένας, για αυτό και το καλύτερο είναι να κάνετε δοκιμές, μέχρι να καταλήξετε. Μπορεί, για παράδειγμα, να ανακαλύψετε ότι ενώ καπνίζατε επί χρόνια την τάδε μάρκα, και θέλετε ακόμα τη γεύση του καπνού στον ουρανίσκο σας, η άλλη μάρκα που δεν είχατε δοκιμάσει καν έως τώρα, σας ταιριάζει περισσότερο, σε επίπεδο ατμού...

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι τα καπνικά υγρά που προκύπτουν από την απόσταξη του φυτού, μέχρι πρότινος ήταν πολύ «βαριά» για τις αντιστάσεις των ατμοποιητών, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνά αλλαγή. Αυτό το πρόβλημα όμως έχει ξεπεραστεί, καθώς για τα μοντέρνα προϊόντα ακολουθούνται εξελιγμένες τεχνικές απόσταξης, που εκμηδενίζουν τα υπολείμματα του καπνού, άρα και το πρόβλημα με το «μπούκωμα» των αντιστάσεων.

Η ασφάλεια και η ποιότητα των υγρών αναπλήρωσης της alter ego

Όλα τα υγρά αναπλήρωσης της alter ego παράγονται και συσκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Ελλάδα, κάτω από αυστηρότατες προδιαγραφές σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή ρυθμιστική οδηγία. Μάλιστα, τα πρότυπα που εφαρμόζονται υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Αλλά η διασφάλιση της ποιότητας των υγρών αναπλήρωσης δεν σταματά εδώ. Η alter ego εφαρμόζει το πλέον εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου «Quality PLUS», σε συνεργασία με το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», για όλα τα υγρά αναπλήρωσης alter ego.

Οι έλεγχοι του Δημόκριτου στα υγρά αναπλήρωσης της alter ego

Το εργαστήριο αναλύσεων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡIΤΟΣ, διενεργεί ελέγχους:

Πρώτων Υλών: Κάθε παρτίδα πρώτης ύλης (αρωμάτων) αναλύεται από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος, με σκοπό την επιβεβαίωση της σύστασής της (κάθε παρτίδα ίδια με την προηγούμενη) και τον έλεγχο της απουσίας απαγορευμένων ουσιών (Diacetyl /Διακετύλιο, Acetyl–Propionyl /Ακετυλο-Προπιονύλιο, Αcetoine).

Τελικών Προϊόντων: Κάθε παρτίδα τελικού προϊόντος αναλύεται από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος, με σκοπό τον ποσοτικό προσδιορισμό των συστατικών της και την επιβεβαίωση της συμβατότητάς της με τις προδιαγραφές.

Στην alter ego, μπορείτε να είστε σίγουροι. Με αποδείξεις

Έτσι η alter ego, εξασφαλίζει σε κάθε πελάτη της, ότι αγοράζοντας ένα οποιοδήποτε υγρό η γεύση και η σύστασή του είναι ακριβώς η ίδια με κάθε προηγούμενο ή επόμενο υγρό αγοράσει, και τα συστατικά του, ακριβώς αυτά που αναγράφονται στην συσκευασία και έχουν δηλωθεί στους αρμόδιους φορείς.

Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας: Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, με στόχο την καλύτερη και πιο ακριβή ενημέρωση των καταναλωτών, δημιουργήθηκε η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα alter ego, https://www.alterego.gr/eliquid-trace, όπου ο ατμιστής-καταναλωτής εισάγοντας τον αριθμό παρτίδας που αναγράφεται σε κάθε υγρό αναπλήρωσης, βλέπει αυτόματα την ανάλυσή του και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου Δημοκρίτου!

Επισκεφτείτε τη σελίδα, πληκτρολογήστε τον κωδικό του προϊόντος σας και δείτε μόνοι σας τι έχει να πει ο Δημόκριτος για αυτό!