Πώς ατμίζουμε ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Πώς ατμίζουμε ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Tips και Συμβουλές
Η τεχνική είναι το Α και το Ω για τη συνολική εμπειρία ατμίσματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Είστε σίγουροι ότι το κάνετε σωστά;

Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση «πώς ατμίζεις ηλεκτρονικό τσιγάρο»; Πιθανότατα να περιγράφατε τη διαδικασία που ακολουθείτε. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές τις οποίες οι ατμιστές συχνά χρησιμοποιούν και ότι η κάθε μία από αυτές προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία ατμίσματος;

Οι «τσιγαρίσιες» τζούρες


Η συγκεκριμένη τεχνική επιτυγχάνει ό,τι ακριβώς λέει και το όνομά της. Ο ατμιστής ρουφάει τον ατμό στο στόμα του και έπειτα τον εισπνέει, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνική με έναν καπνιστή. Η τεχνική αυτή (Mouth To Lung) είναι ίσως η πιο διαδεδομένη τεχνική από τις δύο καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος των ατμιστών αλλά και από όσους ξεκινούν το άτμισμα, γιατί πολύ απλά έτσι έχουν συνηθίσει.

Η αίσθηση που αφήνει είναι πιο διακριτική σε θέμα throat hit, όμως η παραμονή του ατμού στο στόμα βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης. Ακόμα, η απορρόφηση της νικοτίνης είναι χαμηλή, για αυτόν το λόγο αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συνήθως με υγρά αναπλήρωσης υψηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη και συσκευές χαμηλής ισχύος. Επίσης, ένας ατμοποιητής με κεφαλές υψηλής ωμικής αντίστασης είναι ιδανικός για τις πιο απολαυστικές «τσιγαρίσιες» τζούρες!

Χαρακτηριστικά:

– Οικονομία υγρού αναπλήρωσης
– Ιδανικό για νέους ατμιστές που προσπαθούν να κάνουν μια ομαλή μετάβαση
– Καλύτερη απόδοση γεύσης
– Μικρή παραγωγή ατμού και συνεπώς πιο διακριτικό άτμισμα παρουσία τρίτων
– Απαλό throat hit
– Χαμηλότερη απορρόφηση νικοτίνης

Οι πνευμονικές εισπνοές


Με τον όρο «πνευμονικές εισπνοές» ή αλλιώς Direct Lung Inhale (DL) περιγράφουμε τον τύπο εισπνοής όπου ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου εισέρχεται κατευθείαν στον πνεύμονα. Αυτό πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο όπως όταν ρουφάμε τον αέρα από ένα μπαλόνι.

Η μέθοδος αυτή προσφέρεται για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ατμού (cloud sized vaping), προσφέρει ένα πολύ πιο έντονο χτύπημα στο λαιμό (throat hit) και υψηλή απορρόφηση νικοτίνης, για αυτόν τον λόγο συνήθως χρησιμοποιείται με υγρά αναπλήρωσης με χαμηλή (ή και μηδενική) νικοτίνη.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείτε να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική γλυκερίνη (VG) και ο ατμοποιητής μεγάλες διόδους αέρα. Ο ιδανικός ατμοποιητής για πνευμονικές εισπνοές είναι ένας ατμοποιητής sub ohm και μια συσκευή υψηλής ισχύος.

Χαρακτηριστικά:

– Ισχυρό throat-hit, πιο δυνατή αίσθηση
– Πλούσιος cloud-sized ατμός
– Μεγάλη κατανάλωση υγρού
– Χαμηλή απόδοση γεύσης
– Υγρά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη

Άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόλαυση του ατμίσματος:


  • Υγρό αναπλήρωσης: Η ποιότητα του υγρού αναπλήρωσης επηρεάζει απόλυτα τη γεύση. Τα υγρά αναπλήρωσης της alter ego είναι φτιαγμένα από φαρμακευτικής ποιότητας (USP Grade) Νικοτίνη, Προπυλενογλυκόλη (PG), Φυτική Γλυκερίνη (VG) και αρωματικές ύλες από φυσικές ή φυσικά ακριβείς ουσίες, πολύ υψηλής ποιότητας.

  • Ατμοποιητής: ο τρόπος κατασκευής και το υλικό κάθε ατμοποιητή ορίζει και την συνολική του απόδοση. Για παράδειγμα οι ατμοποιητές από ατσάλι αναδεικνύουν τη γεύση του υγρού αναπλήρωσης προσφέροντας πιο απολαυστικό άτμισμα. Όπως επίσης και οι ατμοποιητές με δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα (airflow control) είναι ιδανική για direct lung εισπνοές. Διαβάστε τον οδηγό μας για να επιλέξτε τον κατάλληλο ατμοποιητή, σήμερα.

  • Μπαταρίες: η ποιότητα κατασκευής μιας μπαταρίας ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και οι ρυθμίσεις που επιδέχεται είναι εξίσου σημαντικές. Τα mods τελευταίας τεχνολογίας προσφέρουν τη δυνατότητα ρύθμισης των watt ανά δευτερόλεπτο και άρα σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε, όλες τις γευστικές νότες από το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείτε.

  • Ανταλλακτική κεφαλή: ακόμα ένα εξάρτημα που εάν δεν είναι ποιοτικό δεν θα είναι και αποδοτικό!

  • Drip tips: ανάλογα με το μέγεθος και το φάρδος του drip tip που θα επιλέξετε μπορείτε να προσαρμόσετε και την εμπειρία σας. Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς να επιλέξετε drip tips, ανάμεσα από τις 100 προτάσεις της alter ego.

Συνοψίζοντας, η κάθε μια τεχνική έχει τις ιδιαιτερότητές της για να μπορεί να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις κάθε ατμιστή. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι μέρος της απόλαυσης του ατμίσματος είναι και η διαδικασία αναζήτησης της προσωπικής σας προτίμησης!